Dusi się gdy ruszam na samym sprzęgle

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bigtom1975
    Classic
    • 2010
    • 10

jeżeli będzie po świętach to może i ja bym się pojawił
    __
    bigtom
  • jack.
    Drive
    • 2009
    • 70

Hej,

czy to norma w silniku AKL, że się dusi, gdy puszczam sprzęgło bez gazu? Napawdę niewiele mu trzeba by zgasł. W poprzednim szkodniku, FABII z silnikiem 60 konnym na samym sprzęgle przejeżdzałem wszystkie korki zmieniając biegi nawet do trójki bez dotykania gazu. Teraz to se ne da. Noga mi drętwieje przy próbach takiego operowania sprzęgłem, by toczyć auto się toczyło a zarazem nie zgasło. Czy ten typ tak ma, czy może warto przyjrzeć się z bliska np dolotowi? Filtr powietrza biały, kanały drożne, nie wiem jak przepustnica. Może ona wymaga czyszczenia? Jednak w fabii gdy nadchodził czas czyszczenia przepustnicy, silnik falował na jałowym. Tutaj tego nie ma. Na jałowym wskazówka obrotów stoi jak doklejona.

Komentarz

• Kajtiii
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 291

Sprawdź przepustnicę. Ja niedawno wyczyściłem i na samym sprzęgle ciągnie się jak Łysek z pokładu Idy Zero duszenia czy podobnych objawów.
      Aczkolwiek jeśli próbujesz tego jeżdżenia przy włączonej klimie to może się dusić bo silnik jest bardziej obciążony przez sprężarkę.

Komentarz

• jack.
        Drive
        • 2009
        • 70

O klimie to nawet nie wspominam btw, ile czasu poszło na czyszczenie? Robiłeś adaptację później?

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

czyścisz bez odpinania i powinno obejść się bez adaptacji
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• Kajtiii
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 291

Ja czyściłem na WYŁĄCZONYM silniku. Trochę magicznego szpreju i szmata i przepustnica prawie jak nowa Profilaktycznie robiłem adaptację bo miałem na prawdę brudną i nastawy mogły się pozmieniać po czyszczeniu. A wszystko zajęło pół godziny

Komentarz

Pracuję...